Премини към основното съдържание
Участие в Чи Енерджи Фест 2018
  • Участие в Чи Енерджи Фест 2018
Project Description

На 12 и 13 Май 2018 годин в град София се преведе Чи Енерджи Фест. Фестивалът е посветен на практики за засилване и култивиране на енергият Чи, която според китайската традиция, е жизнената сила в нас и около нас. Във феста взеха участие едни от водещите школи по Тай Чи(Тай Дзи Цюан), Ци Гун(Чи Гонг), Фън-шуи, Акупунктура и Китайски Енергиен Масаж. Целта на Чи Енерджи фест е да запознае хората с тези древни практики, които могат да им помогнат да преодолеят ежедневния стрес в динамичната градска среда и да живеят по-здравословно, да им демонстрира как се практикуват, както и да създаде пространство за обмен на идеи и практически опит между занимаващите се с традиционни и нови практики в тази област.

Събитието се провежда ежегодно и набира голяма популярност из между водещите школи в областите, които бяха изброени по-горе. Всяка една школа имаше възможност да изнесе лекция и да проведе отворено урок в рамките на един час, в който всеки желаещ можеше да вземе участие и сам да опита от съответната практика по умелото ръководство на водещите на съответния урок. Входът за мероприятието беше свободен.

Чън Тай Чи Академия - България взе участие във феста с отворен едночасов урок. Урокът започна с няколко последователи от школата, които в рамките на 3 минути демонстрираха една последователност на движения от формите на Тай-Чи (Тай Дзи Цюан) на фамилия Чън. След като всички присъстващи с интерес изгледаха демонстрацията имаха възможност да се включат и сами да изпитат върху себе си благотворният ефект на тай-чи (Тай Дзи Цюан). Тъй като желаещите да вземат участие в отворения урок бяха много, се наложи включването на всички присъстващи последователи на Академията. Всички представители на школата помагаха в преподаването и бяха отворени за допълнителни разяснения на всеки присъстващ в залата

В отворения урок беше разяснен един от най-важните принципи в Тай Чи (Тай Дзи Цюан) на Чън стил, а именно Спиралната сила или още позната като Енергия на копринената нишка. Бяха демонстрирани серия от движения чрез, които участниците можаха сами да изпитат върху себе си ефекта на този принцип. Беше показана също така Фа Дзин (сила на удара) или така наречената експлозивна сила. Всеки имаше възможност да опита. Накрая урокът завърши с упражнения по двойки. След урока всички се чувстваха релаксирани и бяха забравили за момент ежедневието и стреса, който ги чакаше извън залата.

Event Details
  • Date 12 May 2018
  • Categories