Премини към основното съдържание
Практически семинар по тай-чи с Ованес Будакян
  • Практически семинар по тай-чи с Ованес Будакян
Project Description

На 29 Април 2018 в град Пловдив се проведе практически семинар по Тай-чи (Тай Дзи Цюан) проведен от Ованес Будакян. Той има богат опит в Тай-чи (Тай Дзи Цюан) натрупан през годините в чужбина и България. Опитът си той споделя с най -голяма радост с всички участници в семинара.

Семинарът започна с Ци гун комплекс, който спомага за загряването на всички стави и ставни връзки, както започва от горната част на тялото и се спуска надолу, в следствие на което се разпускат и всички мускули. Това спомага за пълната релаксация на тялото, както и за разхлабването му, ако е имало стягания. Следващото нещо, което този Ци гун комплекс дава е, че в следствие на изиграните по специфичен начин движения подпомага до голяма степен за редуцирането на стреса, както и за премахването на блокажите по тялото, раздвижва кръвта и дава усещане за свобода на тялото. Не на последно място той дава една добра подготовка, за да започнете тренировката по тай-чи (Тай Дзи Цюан)по такъв начин, че да имате най-висока полза от практиката.

По време на семинара бяха обяснени и основните принципи на Тай Чи (Тай Дзи Цюан) и как практикуващия да ги приложи по време на изпълнение на движенията в тай-чи (Тай Дзи Цюан). Всички присъстващи бяха запознати с тези техники и какви са методите за тяхното прилагане и как всеки един би могъл да извлече максимално полза от тях. Бяха изброени и обяснени едни от най -важните принципи в тай-чи (Тай Дзи Цюан) практиката.

Беше преподадена и 9 позиционната форма, като бяха обяснени движенията и по какъв начин всяко движение съдържа в себе си принципите на тай-чи (Тай Дзи Цюан). Участниците разбраха как да правят разлика между истинско тай-чи (Тай Дзи Цюан) и дихателна гимнастика.

Преподадени бяха техники за самоотбрана - принципи, на базата на които тези техники са съставени, какво се работи при тези техники. Всеки имаше възможност лично да опита и да се убеди за себе си в позлата на тези бойни приложения от тай-чи (Тай Дзи Цюан). Участниците се запознаха с това как да провеждат ежедневните си занимания с тай-чи (Тай Дзи Цюан) по най-правилен начин така, че да извличат най-голяма полза за себе си от тях. Семинарът завърши с време за въпроси и разяснения по принципите, движенията и приложенията.

Event Details
  • Date 29 Apr 2018
  • Categories