Практичен семинар по Тай Дзи Цюан в град Пловдив

Заповядайте на практичен семинар по Тай Дзи Цюан с Ованес Будакян на 29 април 2018 от от 12:00 до 16:00 часа
в Пловдивски Културен Институт!

ovaens Тай Дзи Цюан е обичан от десетки милиони практикуващи, които го разпространяват по целия свят. Той се превърна в най-популярния от всички китайски бойни изкуства, като осигурява забележителен принос за здравето на хората.

Тай Дзи Цюан е един от скъпоценните камъни в света на китайските бойни изкуства. Изящен, внимателно структуриран и спокоен стил, същевременно запазил и бойните си аспекти, който се използва като метод за подобряване на здравето и лечение на определени заболявания.

Тай Дзи Цюан се характеризира с плавни и отмерени движения, в него особено ярко е изразен оздравителния ефект на заниманията.

Идеален за всяка възраст, за начинаещи, физически неподготвени хора, а също и за хора, които имат проблеми със ставите или гръбначния стълб. Има силно изразени положителни ефекти върху здравето, като укрепване на костната и мускулната система, заздравяване на психиката, подобряване на имунната система и силно подчертан анти-стрес ефект.

Комплексът движения Тай Дзи Цюан не изисква специална физическа и психическа подготовка и е достатъчно лесен за овладяване. В сравнение с другите стилове Тай Чи, той в по-голяма степен е насочен към оздравяване, подобряване на здравето. На основата на този стил могат да се изучават и по-сложни комплекси от движения Ушу (китайски бойни изкуства), да се достигне до тайната за управление на вътрешната концентрация и работа с енергията (Ци гун). Получавате сериозна тренировка на тялото по издръжливост, сила, гъвкавост.

Учените от Харвард за Тай Чи:


Тай чи е китайско бойно изкуство, което съчетава поредица от плавни, грациозни движения, наподобяващи медитация в движение. Упражненията се изпълняват бавно и внимателно, с голяма концентрация. Практиката е подходяща за хора от всички възрасти и във всякаква физическа форма. Най-ценното тук е вниманието към баланса, който е един от основните фактори на добрата форма и нещо, което губим с годините, коментират учените от Харвард. Вие също можете да усвоите този баланс.

Акценти на семинара – теория и практика:

  • Ще се запознаете с една от най-цялостните и хармонични практики в бойните изкуства – Тай Дзи Цюан, която е едновременно и практика за себепознание, самоусъвършенстване и естествено оздравяване.
  • Ще надникване в източното разбиране за човека и неговото здраве и как да прилагате тези знания в практиката.
  • Ще разберете как да придобиете умения и навици.
  • Ще усвоите цялостен комплекс от упражнения – Ци Гун.

Програма:

  • Ци гун комплекс.
  • Базис и основни принципи на Тай Дзи.
  • Традиционна 9 позиционна форма на фамилия Чън
  • Как да приложим Тай Дзи за самоотбрана.

Място на провеждане:
ул. Иван Перпелиев № 5
Пловдивски Културен Институт
За информация и записвания: 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция ПКИ