Премини към основното съдържание

5 интересни факта от практикуване на тай чи и правене на упражнения сутрин


Ще започна с този с това че - Няма по-добър начин да започнете деня си от това да знаете, че сте направили нещо невероятно за себе си.

Ранната сутрешна тай чи тренировка предлага многобройни предимства, както за вашето здраве, така и за заниманията, които извършвате през останалата част от деня ви. Упражненията сутрин подобряват концентрацията и умствената активност през целия ден. Освен това тай чи тренировката сутрин ще ви даде много ползи дори такива, каквито практикуването в други часове на деня просто не може ви осигури.

Полза номер едно - Как това се отразява на метаболизма ни? Сутрешната тренировка повишава метаболизма и той работи по-добре през целия ден. Което води до горене на повече калории.

Полза номер две - Изследвания показват, че хората, които тренират сутрин, имат по-балансирано кръвно налягане през целия ден.

Полза номер три - Събуждането рано сутрин за тай чи, ще ви помогне да спите по-добре. Вашето тяло ще се радва на здравословно усещане за умора в края на деня и ще бъде готов за сън. Кажете сбогом на въртенето в леглото, което идва, когато тялото ви е неспокойно! Както знаете добрият сън е свързан с по-добро възстановяване и намаляване на стреса.
В проучване проведено от група в “Journal of Strength and Conditioning Research” участниците са били разделени на три групи. Като група номер едно провеждала тренировка сутрин от 07:00 часа, втората група започвала от 13:00 часа, а третата група от 19:00 часа. Познайте коя група имала най-дълбокия и най-дълъг сън? Да - това е групата от онези, които правели техните упражнения от 07:00 сутринта! Сутрешното упражнение не само подобрява продължителността на съня, на който ще се наслаждавате, но и качеството на съня, като насърчавате по-дълбоките сънни цикли. Сутрешната група постигнала 75% повече време в дълбок сън през нощта. Те не само подобрили сърдечно-съдовото си здраве, но също така успели да намалят нивата на стреса, благодарение на добрия си сън през нощта. Всъщност колкото по-дълбок сън осигурявате на тялото, толкова повече време има то за възстановяване.

Полза номер четири - Тренировките сутрин, освен това, повишават нивото на серотонин – ниското ниво на този хормон е причина за много депресивни състояния. Тай чи сутрин може да повиши тонуса и настроението за през целия остатък от деня.

И номер пет - И за тези, които биха могли да направят тренировката на гладен стомах. Изследване на Японски учени показва, че сутрешните тренировки на празен стомах ви предпазват от развитието на инсулина резистентност, която много често преминава в диабет от тип две. При проучването проведено от учените участниците трябвало в продължение на 6 седмици да тренират сутрин на гладно. Учените забелязали факта, че участниците станали по-чувствителни към инсулина и показали по-добра поносимост към глюкозата. Друг интересен факт бил това, че участниците в експеримента не качили килограми.

Надяваме се, че сме били полезни с информацията, която сте получили от статията.