Премини към основното съдържание

Какво е Тай Чи (Тай Дзи Цюан)

Тай Чи (Тай Дзи), на кратко от Тай Чи Чуан (Тай Дзи Цюан; 太极拳), представлява вътрешно китайско бойно изкуство, което не само се използва за самоотбрана, но и за подобряване на здравето. Терминът "Тай Дзи" олицетворява философията на силите на Ин и Ян, които се вплитат в изящните движения на Тай Чи.

Въпреки че се е родило, като бойно изкуство, Тай Чи днес се практикува в различни форми - от състезателна борба (Туй Шоу), демонстрации, до упражнения за постигане на дълголетие. Това е уникално изкуство, където бавните и плавни движения са характерни за тренировъчните форми. 

Тай Чи привлича хора по целия свят. Съвременните стилове на Тай Чи имат свои корени в един от петте традиционни стила: Чен, Ян, У (Хао), Уу и Сун. Тези стилове се проследяват до знаменитото селище Чън Дзя Гоу и предоставят разнообразие от техники и философия. 

Започнете вашето пътуване в света на Тай Чи с нас! Открийте баланса между тялото и ума, научете се да се защитавате, и насладете се на благополучието, което донесе Тай Чи в живота на толкова много хора.